Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La ingesta de fruits secs durant l'embaràs es relaciona amb un millor desenvolupament neuropsicològic de nenes i nens

Barcelona, 7 Maig 2019

Els fruits secs ajuden a reduir el risc d’hipertensió, d’estrès oxidatiu i de diabetis i podrien tenir un efecte protector contra el declivi cognitiu propi de l’edat. A aquesta llista d’efectes beneficiosos sobre la salut s’afegeix ara l’evidència generada per un estudi liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per ”la Caixa”: una dieta rica en fruits secs durant el primer trimestre de embaràs s’associa amb millor desenvolupament neuropsicològic dels nens i nenes a llarg termini.

La recerca, publicada a European Journal of Epidemiology, s’ha realitzat a Espanya amb més de 2.200 parelles mare i fill inscrites a les cohorts d’Astúries, Guipúscoa, Sabadell i València del Projecte INMA-Infància i Medi Ambient.

La informació sobre la ingesta de fruits secs es va extreure de qüestionaris sobre hàbits alimentaris que les mares van respondre en el primer i últim trimestre de l’embaràs. El desenvolupament neuropsicològic dels nens i nenes es va avaluar per mitjà de diversos tests estàndard validats internacionalment i realitzats any i mig, 5 anys i 8 anys després del naixement.
       

 

Notícies relacionades