Tornar Tornar

IrsiCaixa desenvolupa anticossos que bloquegen una de les vies d'entrada del virus de l'Ebola a cèl·lules humanes

Barcelona, 3 Juny 2019

En un estudi publicat a la revista Nature Microbiology, investigadors d’IrsiCaixa descobreixen que el virus de l’Ebola utilitza un mateix receptor cel·lular que el VIH per envair les cèl·lules mieloides del sistema immunitari, des d’on s’expandeix cap a altres teixits.
 

Els científics han demostrat que els nous anticossos impedeixen la infecció a través d’aquest receptor dels virus de la família Filoviridae, que inclou virus com el de l’Ebola i el de Marburg, causants de febres hemorràgiques greus o mortals.
 

Aquests anticossos, actualment en fases preclíniques, podrien formar part en un futur de noves estratègies antivirals preventives o terapèutiques.
 

 

 

        

      

 

 

Notícies relacionades