Tornar Tornar

Olga Picasso. CaixaForum Madrid

Madrid, 18 Juny 2019

Pablo Picasso i la ballarina Olga Khokhlova es van conèixer el 1917, quan el pintor era a Itàlia per presentar, amb la Companyia dels Ballets Russos de Sergei Diaghilev, el ballet Parade. Un any després, Khokhlova es va convertir en la primera esposa de l’artista, i durant el temps que va durar la seva relació, fins que es van separar, el 1935, va ser la model perfecta de l’anomenat període neoclàssic de Picasso.

CaixaForum Madrid presenta Olga Picasso, mostra que analitza l’aventura plàstica, vital i sentimental d’aquesta etapa de la trajectòria picassiana i que reuneix 335 obres, entre pintures, dibuixos, obra gràfica, escultures, fotografies, pel·lícules, documentació i objectes.

L’exposició es proposa redescobrir el «període Olga», amb obres mestres com Retrat d’Olga en una butaca, Olga pensativa, La crucifixió i els retrats de Paulo ?fill de la parella? com a Arlequí i Pierrot. A més del recorregut purament artístic, l’exposició narra també el periple vital de la parella, amb aspectes desconeguts fins ara com la dramàtica història familiar d’Olga.

La mostra sorgeix d’una investigació a partir de les cartes i fotografies trobades al bagul de viatge i l’arxiu d’Olga. Ha estat organitzada pel Musée National Picasso-Paris amb la Fundació Almine y Bernard Ruiz-Picasso para el Arte, i amb la col·laboració de ”la Caixa”, el Museu Puixkin de Moscou i el Museo Picasso Málaga.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán.

Olga Picasso es podrà visitar del 19 de juny al 22 de setembre de 2019 a CaixaForum Madrid (Passeig del Prado, 36).

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició OLGA PICASSO als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema