Tornar Tornar

Comença l'espectacle. Georges Méliès i el cinema del 1900. Maó

Illes Balears, 19 Juny 2019

Georges Méliès (1861-1938) va introduir la màgia i la ficció en el cinema quan aquest encara es trobava a les beceroles i era gairebé només documental. La contribució del cineasta francès al setè art és fonamental.

Va ser dibuixantmagdirector de teatreactordecorador i tècnic, i també productor, realitzador i distribuïdor de més de 500 pel·lícules entre el 1896 i el 1912. Va regnar en el món del gènere fantàstic i del trucatge cinematogràfic durant gairebé vint anys, abans de caure en l’oblit i la ruïna econòmica, que el van portar a destruir els negatius de totes les seves pel·lícules.

”la Caixa” presenta Comença l’espectacle. Georges Méliès i el cinema del 1900, una exposició en un nou i innovador format itinerant que, en un espai de 200 metres quadrats, trasllada els visitants a l’ambient de principis del segle XX per explicar com es va produir el naixement del cinema com a fenomen popular i quin va ser el paper cabdal que hi va fer Méliès. La mostra s’ha dut a terme amb la participació de La Cinémathèque Française, que disposa de la col·lecció més important a escala mundial d’objectes de Méliès.

Comença l’espectacle. Georges Méliès i el cinema del 1900 es podrà visitar a la Plaça de l’Esplanada del 19 de juny al 18 de juliol de 2019.

Notícies relacionades