Tornar Tornar

Les morts per malalties cardiovasculars atribuïbles al fred i a la calor descendeixen un 38% a Espanya

Barcelona, 21 Juny 2019

La mortalitat com a conseqüència del fred i de la calor ha anat en descens a Espanya al llarg de les últimes quatre dècades. Així ho destaca un estudi liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per ”la Caixa”, que ha analitzat la vulnerabilitat de la població espanyola a les temperatures en un context d’escalfament global.

L’estudi, publicat a The Lancet Planetary Health, va analitzar les temperatures i les morts per malalties cardiovasculars registrades a 48 províncies espanyoles entre els anys 1980 i 2016. Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort a Espanya i existeixen evidències sòlides sobre associacions entre la temperatura i la mortalitat per aquesta causa.

Els resultats mostren que en el període comprès entre 2002 i 2016 la mortalitat per malalties cardiovasculars atribuïble a la temperatura va disminuir en un 38,2% respecte al període 1980-1994. L’estudi, que ha analitzat sèries de 15 anys, mostra que aquesta causa de mortalitat relacionada amb la temperatura ha descendit a un ritme superior al 17% per dècada.
        

     

 

 

Notícies relacionades