Tornar Tornar

La pintura, un repte permanent. Col·lecció ”la Caixa”. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 26 Juny 2019

La pintura resisteix, la pintura no ha perdut vigència, la pintura es renova contínuament. La nova exposició organitzada per ”la Caixa” aporta una nova mirada a l’entorn d’una disciplina artística que fa dècades que és al centre de la polèmica de les pràctiques artístiques contemporànies. Però com si fos una au Fènix, la pintura sempre reneix adoptant noves formes, establint aliances amb altres disciplines o mantenint amb més o menys intensitat la seva puresa.

Al llarg dels últims trenta anys -des de la creació de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani-, la pintura ha assumit la hibridació i la pèrdua de les fronteres entre disciplines artístiques i ha deixat d’estar restringida a la superfície de la tela.

La pintura, un repte permanent explora aquesta evolució a través de 39 obres de 33 artistes, la majoria pertanyents a la Col·lecció ”la Caixa”, amb una selecció centrada en l’abstracció i el concepte de materialitat i de pintura expandida. Entre els artistes destaquen Gerhard Richter, Sigmar Polke, Julian Schnabel, Ángela de la Cruz, Antoni Llena, Joan Hernández Pijuan i Robert Ryman, entre d’altres.

El recorregut, que inclou nombroses noves adquisicions i obres mai exposades fins ara a Barcelona, permet revisar les obres més antigues de la Col·lecció amb ulls d’avui i observar les més noves amb la referència d’una llarga tradició.

La Pintura. Un repte permanent. Col·lecció ”la Caixa” es podrà visitar del 27 de juny al 29 de setembre de 2019 a CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guardia, 6-8).

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició LA PINTURA. UN REPTE PERMANENT als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades