Tornar Tornar

CaixaForum Madrid presenta un viatge per les llengües del món a través de 1.600 exemplars de la Bíblia

Madrid, 27 Juny 2019

CaixaForum Madrid presenta La Bíblia. Un viatge per les llengües del món. Organitzada per ”la Caixa” amb la col·laboració del Govern d’Andorra i l’Arxiprestat d’Andorra, la mostra reuneix els 1.600 volums que componen aquesta sorprenent col·lecció d’exemplars de la Bíblia, en més de 1.900 llengües diferents.

Es tracta de l’extensa col·lecció de Pere Roquet, que des de 1995 atresora exemplars de l’Antic i el Nou Testament procedents dels cinc continents. Més enllà del seu significat religiós, la col·lecció permet valorar la diversitat lingüística mundial.

Amb més de 6.000 milions d’exemplars publicats, segons algunes estimacions, la Bíblia és el llibre més editat de la història, com també l’obra més traduïda. Actualment és possible llegir-la totalment o parcialment en 3.350 llengües.

Entre les Bíblies exposades, destaquen exemplars com la Bíblia Septuaginta o l’escrita en esperanto; llibres llegits en la clandestinitat, com una Bíblia procedent de Corea del Nord; volums en llengües minoritàries o en perill d’extinció, així com adaptacions a nous llenguatges, com una Bíblia en format de còmic.

La mostra ha estat inaugurada per l’impulsor de la col·lecció de Bíblies, Pere Roquet; l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives Sicília; el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró; i la ministra de Cultura i Esports del Govern d’Andorra, Sílvia Riva.

La Biblia. Un viatge per les llengües del món es podrà visitar del 27 de juny a l’1 de setembre de 2019 a CaixaForum Madrid (Passeig del Prado, 36).

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició LA BIBLIA. UN VIATGE PER LES LLENGÜES DEL MÓN als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema