Tornar Tornar

”la Caixa” i el Centre Pompidou segellen un acord per organitzar conjuntament sis exposicions els anys vinents

Barcelona, 11 Juliol 2019

”la Caixa” i el Centre Pompidou han arribat a un acord per col·laborar en l’organització conjunta d’exposicions els anys vinents.

A partir de les col·leccions que atresora el Centre Pompidou, ambdues institucions treballaran unides els anys vinents -fins al 2024- per presentar sis mostres diferents en els centres CaixaForum que té ”la Caixa”. Els nous projectes expositius es podran veure en un total de 19 punts d’exhibició.

La primera mostra que es podrà veure gràcies a aquest nou acord és Càmera ciutat. Escenes de la modernitat. Programada entre 2019 i 2021, explorarà la fotografia urbana des del principi del segle XX fins a l’actualitat, a partir de les grans icones del gènere. El 2023, un altre dels projectes previstos versarà sobre la fotografia experimental al llarg del segle XX.

A partir del 2020, es podrà veure una àmplia retrospectiva dedicada a Jean Prouvé, arquitecte i dissenyador l’empremta del qual perdura encara als nostres dies. Així mateix, la parella formada per Robert i Sonia Delaunay protagonitzarà una altra de les mostres previstes el 2023.

El biomorfisme en l’art és el tema escollit per a una altra de les exposicions, amb artistes de la talla de Kandinsky, Calder o Matisse. Es presentarà un últim projecte a partir de les col·leccions de disseny del Centre Pompidou dels anys setanta i vuitanta.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán.

Notícies relacionades