Tornar Tornar

Arrenca la temporada més transversal de CaixaForum Madrid amb luxe, vampirs, surrealisme, fotografia i art contemporani

Madrid, 4 Setembre 2019

CaixaForum Madrid donarà el tret de sortida a la seva nova temporada amb una ambiciosa mostra, juntament amb el British Museum, sobre la importància del luxe en els diferents imperis que van ocupar l’Orient Mitjà antic. S’hi podran veure des dels relleus de paret del famós palau de Nínive fins a exquisides peces i miniatures procedents del tresor de l’Oxus.

La Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani tindrà una presència destacada aquesta temporada amb l’exposició La pintura, un repte permanent, que revisarà l’evolució de la pintura contemporània en les tres últimes dècades.

Els vampirs colonitzaran CaixaForum Madrid al febrer. Organitzada juntament amb la Cinémathèque Française, aquesta exposició aprofundirà en la fascinació de la cultura popular per aquesta icona terrorífica i la seva evolució: des de la pintura, la fotografia i la literatura fins al cinema i la televisió. Una mostra amb més de 400 peces i obres d’artistes com Warhol o Goya.

La primera exposició organitzada conjuntament entre ”la Caixa” i el Centre Pompidou arribarà a l’abril. Càmera i ciutat explorarà la fotografia urbana des de principis del segle XX fins a l’actualitat, a partir dels fons del museu francès, juntament amb algunes de les col·leccions principals de fotografia espanyoles.

Objectes de desig analitzarà l’intercanvi que s’ha produït en el darrer segle entre el surrealisme i el disseny, àmbit poc explorat que arribarà a CaixaForum Madrid a través del Vitra Design Museum.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán.

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de la TEMPORADA 2019-2020 DE CAIXAFORUM MADRID
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb saladepremsa@fundaciolacaixa.org

Notícies relacionades