Tornar Tornar

Leonardo da Vinci. Observa. Qüestiona. Experimenta. Bilbao

Biscaia, 5 Setembre 2019

Quin és el secret de la creativitat de Leonardo da Vinci (1452-1519)? Què ens ofereix el seu pensament a nosaltres, ciutadans del segle XXI? La nova exposició organitzada per ”la Caixa” intenta donar resposta a aquestes dues preguntes presentant el símbol de l’«home del Renaixement» des d’una perspectiva innovadora. Leonardo no es mostra com un geni, sinó com una actitud davant la vida, com una forma de mirar i interactuar amb la realitat en què la curiositat fou el motor que va desfermar la seva genialitat.

La mostra, que ha comptat amb la col·laboració del Ch”teau du Clos Lucé – Parc Leonardo da Vinci -lloc on Leonardo va passar els seus últims anys de vida- es desenvolupa en dos espais. A l’espai interior, un espectacle audiovisual parla als visitants d’observació, anàlisi i imaginació, i connecta el pensament de Leonardo amb el nostre dia a dia a partir d’una sèrie de jocs. A l’exterior, quatre grans maquetes reprodueixen fidelment algunes de les idees més modernes i premonitòries de Leonardo. Les maquetes cobren vida gràcies a la realitat augmentada, amb una aplicació creada especialment per a aquesta ocasió.

Leonardo da Vinci. Observa. Qüestiona. Experimenta es podrà visitar del 5 de setembre al 3 d’octubre al Passeig de l’Arenal, de Bilbao.

Notícies relacionades