Tornar Tornar

Tintín, pop art i Modernisme protagonitzen la nova temporada de CaixaForum Saragossa

Saragossa, 12 Setembre 2019

CaixaForum Saragossa iniciarà la temporada endinsant-se en l’ànima del Modernisme a través del color blau i la seva infinitat de matisos. La mostra inclou els artistes principals en el pas del segle XIX al XX, entre els quals hi ha Joaquim Mir, Maurice de Vlaminck, Pablo Picasso, Santiago Rusiñol, Ferdinand Hodler i Gustave Courbet.

El centre cultural de ”la Caixa” a Saragossa presentarà aquest curs dues exposicions organitzades amb el British Museum. A la primera, una ambiciosa mostra sobre la importància del luxe en els diferents imperis que van ocupar l’Orient Mitjà antic, s’hi podran veure des dels relleus de paret del famós palau de Nínive fins a exquisides peces i miniatures procedents del tresor de l’Oxus.

La segona -en la seva estrena a Espanya- reunirà grans noms del pop art americà per explicar com van revolucionar la producció d’obra gràfica. No hi faltaran artistes com Lichtenstein, Rauschenberg, Ruscha, Johns, Bourgeois, Warhol i De Kooning.

La temporada vinent inclourà també dues mostres de divulgació científica. Una servirà per celebrar el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna. I ho farà en una exposició que uneix còmic i ciència i que, d’una banda, explicarà com Tintín, l’intrèpid periodista creat per Hergé, trepitjava superfície lunar el 1950, i de l’altra, aprofundirà en la missió de l’Apollo 11 i mostrarà tot el que sabem sobre el satèl·lit.

Així mateix, Miralls. Dins i fora de la realitat és una sorprenent proposta per a totes les edats que combina les matemàtiques amb la manipulació de la llum per explorar la realitat que hi ha «dins» y «fora» d’aquests objectes.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán.

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de la TEMPORADA 2019-2020 DE CAIXAFORUM SARAGOSSA
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades