Tornar Tornar

Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran. CaixaForum Madrid

Madrid, 19 Setembre 2019

Els antics imperis assiri, babilònic, fenici i persa van tenir en comú amb Alexandre el Gran el propòsit d’estendre el seu poder més enllà dels seus propis límits. Aquests imperis ocupaven una àrea compresa entre l’actual Espanya i l’Índia, i formaven un corredor de comunicació entre el Mediterrani i Àsia.

Aquests territoris van ser escenari de lluites incessants, conquestes i saquejos de tota mena, però també d’un intens comerç de matèries primeres, pedres precioses i objectes manufacturats. De tot això, en queda testimoni en l’excepcional qualitat de les possessions adquirides i la seva relació amb el poder. A partir de més de 200 objectes procedents del British Museum, Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran descriu el que va suposar el luxe en un moment de la història -entre el 900 i el 300 aC, una època sense precedents en el desenvolupament d’objectes sumptuosos- en el qual l’opulència va definir el poder econòmic i polític d’aquests antics imperis. L’exposició arriba a CaixaForum Madrid dins de la col·laboració estable que mantenen ”la Caixa” i el Museu Britànic.

Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran es podrà visitar al CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 20 de setembre de 2019 al 12 de gener de 2020.

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició LUXE. DELS ASIRIS A ALEXANDRE EL GRAN als centres CaixaForum Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades