Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Art i mite. Els déus del Prado. Cadis

Cadis, 25 Setembre 2019

Els mites són la forma d’explicar les gestes i les accions dels déus. Aquestes divinitats no només regeixen el destí dels homes, sinó que baixen a la Terra i interactuen amb ells, la qual cosa origina complexos mites en els quals s’entrellacen les històries dels herois o semidéus.

Art i mite. Els déus del Prado és una exposició inèdita organitzada per ”la Caixa”, la Fundación Cajasol, i el Museo Nacional del Prado, sorgida de l’aliança estratègica que mantenen totes dues institucions, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cadis. Ofereix una àmplia mirada sobre la mitologia clàssica i la seva representació al llarg de la història de l’art, a través de pintures, escultures i objectes datats entre els anys centrals del segle I aC i finals del segle XVIII dC.

Una proposta diacrònica, a partir de 50 obres de les col·leccions del Museo del Prado, amb noms essencials de la història de l’art com Rubens, Ribera o Zurbarán, entre molts d’altres. L’exposició s’articula en vuit seccions de caràcter temàtic i ofereix, simultàniament, diferents representacions de déus i interpretacions variades d’un mateix episodi mitològic, de manera que és possible percebre al mateix temps la riquesa iconogràfica, geogràfica i cronològica de les col·leccions del Museu del Prado.

Art i mite. Els déus del Prado es podrà visitar del 26 de setembre al 6 de gener de 2020 a la Casa de Iberoamérica (C/ Concepción Arenal, s/n), de Cadis.

Notícies relacionades