Tornar Tornar

Blau, el color del Modernisme. CaixaForum Saragossa

Saragossa, 26 Setembre 2019

«El color del somni, el color de l’art, un color hel·lènic i homèric, color oceànic i del firmament». Amb aquestes paraules, Rubén Darío plasmava ja el 1888 la importància del blau en l’incipient moviment modernista.

L’exposició Blau, el color del Modernisme recorre tota la paleta de blaus -des del blau d’ultramar (el lapislàtzuli), passant per l’anyil indi o el blau de cobalt, fins a l’aparició dels pigments sintètics, el blau d’ultramar francès, el blau de Prússia o el ceruli- i els significats poètics als quals el Modernisme els va associar.

Es planteja com una experiència estètica que arrenca amb la sensibilitat romàntica i transita pel simbolisme. La mostra també s’atura en l’ús incipient del color als primers temps del cinema, amb alguns films acolorits en blau de cineastes com Segundo de Chomón. Organitzada per ”la Caixa”, en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya i els Musées d’Art et d’Histoire de Ginebra, la mostra es presenta per primera vegada a CaixaForum Saragossa.

Aquest viatge pel blau té com a protagonistes Gustave Courbet, Pablo Picasso, Ferdinand Hodler, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir, Emil Nolde, Maurice de Vlaminck, Joaquín Torres-García o Isidre Nonell, entre d’altres.

Blau, el color del Modernisme es podrà visitar del 27 de setembre de 2019 al 19 de gener de 2020 a CaixaForum Saragossa (Av. de Anselmo Clavé, 4).


La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició BLAU, EL COLOR DEL MODERNISME als centres CaixaForum Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades