Tornar Tornar

Faraó. Rei d'Egipte. CaixaForum Sevilla

Sevilla, 26 Setembre 2019

«El déu solar Re va col·locar el rei a la terra dels vius per a l’eternitat i a tota hora; per tal de jutjar els homes, per complaure els déus, per establir la maat (veritat), per destruir el mal» (Del temple de Luxor)

Els faraons, els senyors de les Dues Terres, van ser els encarregats de protegir Egipte dels enemics i de garantir l’ordre de l’univers. Van governar des del 3000 aC, aproximadament, fins a la conquesta romana, l’any 30 aC. Rere les imatges i els objectes de l’antic Egipte que han arribat fins als nostres dies s’amaga la realitat d’un imperi que ha fascinat l’home al llarg de la història.

La nova exposició de ”la Caixa” en col·laboració amb el British Museum, Faraó. Rei d’Egipte, explora el simbolisme i l’ideari de la monarquia egípcia, desvetllant les històries que s’amaguen rere les 140 peces incloses a la mostra com a representació d’aquesta antiga civilització. Hi destaquen els treballs d’orfebreria, i també les estàtues monumentals i els preciosos relleus de temples que acosten els visitants a la vida real i de poder de l’antic Egipte.

Faraó. Rei d’Egipte es podrá visitar del 27 de setembre de 2019 al 12 de gener de 2020 a CaixaForum Sevilla (Centre Comercial Torre Sevilla C/ López Pintado , s/n).

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició FARAÓ. REI D’EGIPTE als centres CaixaForum Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades