Tornar Tornar

Consumir peix durant l'embaràs podria millorar la capacitat d'atenció de nens i nenes

Barcelona, 3 Octubre 2019

  • Un equip científic de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per ”la Caixa”, ha estudiat la relació existent entre el consum de diferents tipus de peix durant l’embaràs i la capacitat d’atenció dels nens i les nenes als vuit anys.
  • Els resultats, publicats a la revista International Journal of Epidemiology, mostren que una dieta rica en peix durant les etapes més primerenques de l’embaràs està relacionada amb efectes beneficiosos per a la capacitat d’atenció de nens i nenes.
  • La recerca s’ha realitzat sobre 1.641 parelles de mares i fills pertanyents al Projecte INMA (Infància i Medi Ambient), una xarxa d’investigació espanyola dirigida a estudiar el paper dels contaminants durant l’embaràs i els seus efectes a la infància. Al llarg de l’embaràs, les mares van completar nombrosos qüestionaris que contemplaven diverses freqüències de consum per a més de cent aliments, entre els quals es trobaven els diferents tipus de peix.

Notícies relacionades