Tornar Tornar

Les avantguardes històriques 1914-1945. Construint nous mons. CaixaForum Girona

Girona, 3 Octubre 2019

  • La col·lecció de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) és un referent espanyol i internacional en l’art de les avantguardes del segle XX, una època poc representada a les col·leccions del nostre país.
  • Pren com a punt de partida el llegat de l’escultor Julio González i s’estén en diferents ramificacions pels moviments i les personalitats més representatius d’un moment cabdal de l’art europeu: des de l’obra pionera de Man Ray i Marcel Duchamp fins al futurisme, el constructivisme i els orígens de l’abstracció.
  • L’exposició Les avantguardes històriques 1914-1945. Construint nous mons s’articula al voltant de tres eixos principals: creacions poètiques i oníriques, relacionades amb el dadaisme i el surrealisme -que exploren el món de la fantasia, el somni i l’inconscient-; obres analítiques que experimenten amb la forma i s’endinsen en el camp de l’abstracció, i finalment, l’art compromès, de crítica social i propaganda política, que llança un crit contra les injustícies i les guerres.

Notícies relacionades