Tornar Tornar

La pintura, un repte permanent. Col·lecció ”la Caixa”. CaixaForum Madrid

Madrid, 22 Octubre 2019

  • La pintura resisteix, la pintura no ha perdut vigència, la pintura es renova contínuament. La nova exposició organitzada per ”la Caixa” aporta una nova mirada a l’entorn d’una disciplina artística que fa dècades que és al centre de la polèmica de les pràctiques artístiques contemporànies. Però com si fos una au Fènix, la pintura sempre reneix adoptant noves formes, establint aliances amb altres disciplines o mantenint amb més o menys intensitat la seva puresa.
  • Al llarg dels últims trenta anys -des de la creació de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani-, la pintura ha assumit la hibridació i la pèrdua de les fronteres entre disciplines artístiques i ha deixat d’estar restringida a la superfície de la tela.
  • La pintura, un repte permanent explora aquesta evolució a través de 32 obres d’una trentena d’artistes, la majoria pertanyents a la Col·lecció ”la Caixa”, amb una selecció centrada en l’abstracció i el concepte de materialitat i de pintura expandida. Entre els artistes destaquen Gerhard Richter, Sigmar Polke, Jessica Stockolder, Ángela de la Cruz, Juan Uslé, Guillermo Mora i Robert Ryman, entre d’altres.

Notícies relacionades