Tornar Tornar

Càmera i ciutat. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 30 Octubre 2019

  • “Queda’t quiet/Continua (Hold Still/Keep Going)”, deia el recentment desaparegut Robert Frank, un dels fotògrafs que millor ha reflectit amb la seva càmera el paisatge urbà. Frank es referia al ritme entre quietud i moviment, entre la mirada fotogràfica i la cinematogràfica.
  • L’exposició Càmera i ciutat també pretén mostrar aquest ritme a través de la intensa relació de fotògrafs i cineastes amb les ciutats i els seus habitants. El nostre imaginari al voltant de la ciutat passa per la mirada d’aquests artistes, que han vist els carrers de les urbs com a un immens escenari.
  • Càmera i ciutat, més que ser un simple recorregut per la història de la mirada de fotògrafs i cineastes cap a la ciutat, és sobretot un assaig visual en el què la història de la fotografia i de la imatge en moviment s’entrecreua amb la història social i política de la ciutat, amb les seves eufòries, soledats, revoltes i lluites.

Notícies relacionades

CaixaForum+La música inunda aquest desembre CaixaForum+ amb la sèrie original From Vinyl to Camila i 15 documentals del Festival In-Edit

From Vinyl to Camila és una sèrie de producció pròpia que fa un recorregut antropològic i irreverent per la història de la música. Aquest mes la plataforma es converteix, a més, en seu online del Festival In-Edit i estrena diversos documentals que tenen Wim Wenders, Ken Loach o el dissenyador de moda Antonio Lopez com a protagonistes.

La música inunda aquest desembre CaixaForum+ amb la sèrie original <i>From Vinyl to Camila</i> i 15 documentals del Festival In-Edit