Tornar Tornar

La qualitat i l'ús que donem als espais verds podrien determinar el seu efecte beneficiós sobre la salut

Barcelona, 31 Octubre 2019

  • Nombrosos estudis científics avalen els múltiples beneficis que aporten els espais verds a les persones. De fet, diverses investigacions liderades per ISGlobal vinculen la visita a àrees com parcs i boscos amb millores en la salut: el retard en el declivi físic i mental, la disminució del risc a patir càncer de mama i, més recentment, la reducció del risc de desenvolupar síndrome metabòlica. No obstant això, se sap poc sobre els mecanismes que intervenen aquest impacte positiu.
  • Ara, un equip de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per ”la Caixa”, ha publicat dos estudis dirigits a comprendre de quina manera els espais naturals milloren la nostra salut i benestar.
  • Les dues investigacions han pres de mostra quatre ciutats europees: Barcelona (Espanya), Stoke-on-Trent (Regne Unit), Doetinchem (Països Baixos) i Kaunas (Lituània), i s’emmarquen dins el projecte PHENOTYPE, liderat per l’investigador d’ISGlobal Mark Nieuwenhuijsen i l’objectiu del qual és estudiar la relació entre l’exposició a l’aire lliure i la salut de la població.

Notícies relacionades