Tornar Tornar

CaixaForum camina damunt la Lluna amb Tintín i Armstrong

Saragossa, 26 Novembre 2019

  • La mostra, Tintín i la Lluna. Cinquanta anys de la primera missió tripulada, permet fer un viatge a una de les grans efemèrides de la conquesta de l’espai i remuntar-se al 20 de juliol de 1969, quan per primera vegada l’home va arribar a la Lluna a bord de la nau Apollo 11. Un dia després, Neil Armstrong va fer els primers passos sobre la superfície lunar i va pronunciar la frase històrica: «És un petit pas per a un home, però un gran salt per a la humanitat». L’esdeveniment va ser rebut al centre de control i retransmès arreu del món.
  • Setze anys abans, però, Tintín s’havia avançat dient aquestes paraules: «Ja hi sóc! He fet uns quants passos! Segurament, per primera vegada en la història de la humanitat, s’ha caminat damunt la Lluna».
  • En el món de la ciència-ficció, Hergé havia preparat el viatge a la Lluna gairebé vint anys abans, publicant dos títols mítics, Objectiu: la Lluna i Hem caminat damunt la Lluna, que van veure la llum a la revista Tintín entre 1950 i 1953. I és que, tot sovint, la ciència-ficció i la realitat es relacionen en diferents moments de la història, com es podrà veure en l’exposició. El còmic i la història de la cursa espacial es donen la mà per explicar un dels esdeveniments més significatius de la història de la humanitat i la tecnologia: l’arribada de l’home a la Lluna.

Notícies relacionades