Tornar Tornar

Picasso. El viatge del Guernica. Lugo

Lugo, 18 Desembre 2019

  • Un artista extraordinari. Un moment històric crucial. La pintura com a plasmació de sentiments personals i col·lectius i la seva immensa capacitat de transcendir el museu i sortir al carrer.
  • El Guernica (1937) de Pablo Ruiz Picasso (1881-1973) és, sens dubte, una de les obres més emblemàtiques de l’art del segle xx. Picasso va acceptar de pintar un quadre per al Pavelló d’Espanya a l’Exposició Internacional de París del 1937.
  • El Guernica va ser la seva resposta a l’encàrrec del Govern de la Segona República espanyola, en plena Guerra Civil. Emblemàtic per la seva història i pels seus valors simbòlics que representa —tant artístics com polítics—, que sintetitzen els debats del seu temps, al seu caràcter referencial per a l’art modern s’hi afegeix el fet que, ja en el moment de la seva creació, es va reconèixer el Guernica com a símbol antibel·licista i de lluita per la llibertat, valors pels quals se’l reclama encara als nostres dies.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva