Tornar Tornar

Leonardo da Vinci. Observa. Qüestiona. Experimenta. Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife, 19 Desembre 2019

  • Quin és el secret de la creativitat de Leonardo da Vinci (1452-1519)? Què ens ofereix el seu pensament a nosaltres, ciutadans del segle XXI? Aquesta exposició intenta donar resposta a aquestes dues preguntes presentant el símbol de l’«home del Renaixement» des d’una perspectiva innovadora. Leonardo no es mostra com un geni, sinó com una actitud davant la vida, com una forma de mirar i interactuar amb la realitat en què la curiositat fou el motor que va desfermar la seva genialitat.
  • La mostra, que ha comptat amb la col·laboració del Château du Clos Lucé – Parc Leonardo da Vinci -lloc on Leonardo va passar els seus últims anys de vida- es desenvolupa en dos espais. A l’espai interior, un espectacle audiovisual parla als visitants d’observació, anàlisi i imaginació, i connecta el pensament de Leonardo amb el nostre dia a dia a partir d’una sèrie de jocs.
  • A l’exterior, quatre grans maquetes reprodueixen fidelment algunes de les idees més modernes i premonitòries de Leonardo. Les maquetes cobren vida gràcies a la realitat augmentada, amb una aplicació creada especialment per a aquesta ocasió.

Notícies relacionades

El mite vampíric reviu a CaixaForum Barcelona

La mostra, coorganitzada per La Cinémathèque française i la Fundació ”la Caixa”, proposa una mirada interdisciplinària centrada en els vampirs cinematogràfics, però repassant la seva faceta artística, poètica, eròtica, política, històrica i pop.

El mite vampíric reviu a CaixaForum Barcelona