Tornar Tornar

Investigadors espanyols identifiquen un perfil de persones capaces de controlar el VIH sense tractament durant més de 25 anys

Barcelona, 5 Febrer 2020

  • Un estudi publicat a la revista Scientific Reports identifica a tres “controladors d’elit excepcionals” que van contraure la infecció fa almenys 25 anys i tenen el virus indetectable en sang tot i no haver pres mai antiretrovirals.
  • Els científics han investigat quins factors genètics, immunitaris i virals han conduït a aquesta situació, coneguda com a “cura funcional”.
  • Es tracta d’un treball col·laboratiu co-liderat pel Centro de Microbiología del Instituto de Salud Carlos III de Madrid, l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa de Barcelona i la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitario Virgen del Rocío/Instituto de Biomedicina de Sevilla.

Notícies relacionades