Tornar Tornar

Viure en veïnats amb més zones verdes podria retardar l'aparició de la menopausa

Barcelona, 13 Febrer 2020

  • La disminució de l’estrès i la millora de la salut mental, tots dos processos relacionats amb els espais verds, podrien explicar per què.
  • Reducció del risc d’obesitat, millora de l’atenció infantil, alentiment del declivi físic durant l’envelliment… Són molts els beneficis que s’han relacionat amb el fet de viure prop d’espais verds. Per primera vegada, un estudi liderat conjuntament per la Universitat de Bergen i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per ”la Caixa”, apunta també al retard en l’aparició de la menopausa en dones.
  • Publicada a la revista Environment International, la recerca es basa en les dades de 1.955 dones participants en l‘Estudi Europeu de Salut Respiratòria (ECRHS, per les seves sigles en anglès) i pertanyents a nou països diferents (Espanya, França, Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Suècia, Estònia, Islàndia i Noruega).

Notícies relacionades