Tornar Tornar

El risc de pobresa infantil augmenta el 35,5 % a les llars en què només treballa un dels pares

Barcelona, 18 Febrer 2020

  • El dossier Encarar-se a la pobresa infantil, publicat per l’Observatori Social de ”la Caixa”, analitza l’estreta relació entre la pobresa infantil, el mercat de treball i els ajuts monetaris públics.
  • L’ocupació és determinant en la pobresa infantil, fins i tot en èpoques de bonança. El 2008, el risc de pobresa ancorada entre els infants que vivien en llars en què només un dels pares tenia feina era del 35,5 %, mentre que el 2018 va ser del 48,1 %, la qual cosa representa un augment del 35,5 %.
  • Espanya té una de les taxes de pobresa infantil més altes d’Europa. El 2018, el 29,9 % dels infants vivien per sota del llindar de la pobresa ancorada al nostre país, xifra superior a les d’abans de la crisi.

Notícies relacionades