Tornar Tornar

CaixaForum Saragossa proposa un apassionant viatge per la història del luxe a l’Orient Mitjà antic

Saragossa, 20 Febrer 2020

  • Descriu el que va suposar el luxe en un moment de la història —entre el 900 i el 300 a. C., una època sense precedents en el desenvolupament d’objectes sumptuosos— en què l’opulència va definir el poder econòmic i polític d’aquests antics imperis.
  • Els antics imperis assiri, babilònic, fenici i persa van tenir en comú amb Alexandre el Gran el propòsit d’estendre el seu poder més enllà dels seus propis límits. Van ser escenari de lluites incessants, conquestes i saquejos de tota mena, però també d’un intens comerç de matèries primeres, pedres precioses i objectes manufacturats. De tot això, en queda testimoni en l’excepcional qualitat de les possessions adquirides i la seva relació amb el poder.

Notícies relacionades