Tornar Tornar

El llarg viatge del Guernica de Picasso fa parada a Granada

Granada, 20 Febrer 2020

  • ”la Caixa” i el Museo Reina Sofía presenten Picasso. El viatge del Guernica, un innovador espai que aprofundeix en la història d’aquesta obra mestra a partir dels seus viatges i usos.
  • El Guernica (1937) de Pablo Ruiz Picasso (1881-1973) és, sens dubte, una de les obres més emblemàtiques de l’art del segle xx. Emblemàtic per la seva història i pels seus valors simbòlics que representa —tant artístics com polítics—. Ja en el moment de la seva creació, es va reconèixer el Guernica com a símbol antibel·licista i de lluita per la llibertat, valors pels quals se’l reivindica encara als nostres dies.
  • La mostra descobreix el context històric de l’època, així com les claus per a entendre la importància i el significat del Guernica. Inclou audiovisuals, reproduccions fotogràfiques i de cartells de l’època, i facsímils de documents i dibuixos que pretenen explicar la història de la creació i els viatges d’una de les obres més representatives de l’artista més important del segle passat.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva