Tornar Tornar

L'augment de pes en l'edat adulta es relaciona amb un major declivi de la funció pulmonar

Barcelona, 26 Febrer 2020

  • Amb el pas dels anys, la funció pulmonar de les persones disminueix de manera natural. Tot i això, aquest declivi és més pronunciat en aquells casos en els quals es dona un augment de pes, tant si és moderat com si és excessiu.
  • Així ho confirma un estudi liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per ”la Caixa”, que ha analitzat l’efecte que tenen les variacions de pes de les persones per a la seva salut respiratòria all larg d’un període de vint anys.
  • Publicada a la revista Thorax, la recerca es basa en les dades de prop de 3.700 participants. Aquestes persones van ser reclutades quan tenien entre 20 i 44 anys i, durant el període 1991-2014, se’ls va mesurar en repetides ocasions el seu pes així com la seva funció pulmonar mitjançant proves d’espirometria.

Notícies relacionades