Tornar Tornar

Surrealisme i disseny dialoguen a CaixaForum Barcelona

Barcelona, 27 Febrer 2020

  • Coorganitzada entre ”la Caixa” i el Vitra Design Museum i amb peces de col·leccions i museus d’arreu del món, la mostra porta a CaixaForum Barcelona obres d’artistes com Salvador Dalí, Man Ray, Lee Miller, Giorgio de Chirico, René Magritte, Joan Miró, Marcel Duchamp i Meret Oppenheim, i dissenyadors i arquitectes com Gae Aulenti, Le Corbusier, Antoni Gaudí, Ray Eames i Achille Castiglioni.
  • El subsconscient, els somnis, l’erotisme, les obsessions, l’atzar i l’irracional van ser elements que els artistes surrealistes van incorporar a les seves creacions, sovint en objectes quotidians amb les formes alterades i subvertides. El disseny més crític amb el racionalisme va fer seus aquests elements.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva