Tornar Tornar

Confirmada la cura del VIH del Pacient de Londres i presentat un tercer cas de remissió del virus a llarg termini: el Pacient de Düsseldorf

Barcelona, 10 Març 2020

  • La revista The Lancet HIV publica un estudi que confirma la “cura” del VIH en el Pacient de Londres, ja que l’individu porta 29 mesos sense prendre tractament antiretroviral i el virus continua indetectable en el seu organisme.
  • La Conference of Retroviruses and Oportunistic Infections, que se celebra aquests dies de forma virtual a causa del coronavirus, presenta resultats d’un tercer cas de remissió a llarg termini del VIH, el Pacient de Düsseldorf, que es va sotmetre a un trasplantament de cèl·lules mare per tractar una leucèmia i porta 14 mesos amb el virus indetectable en absència de medicació.
  • Ambdós casos s’integren dins del consorci internacional IciStem, coordinat conjuntament per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i el University Medical Center d’Utrecht (Holanda).

Notícies relacionades