Tornar Tornar

Alteracions en els cromosomes ajuden a explicar per què les persones obeses solen desenvolupar malalties com l'asma o la diabetis

Barcelona, 28 Maig 2020

  • Les persones amb obesitat sovint desenvolupen malalties com ara la hipertensió, l’asma, la diabetis o la depressió.
  • Malgrat que nombrosos estudis epidemiològics suggereixen que existeix una relació entre l’obesitat i l’aparició d’aquestes patologies, fins al moment es desconeixia si l’obesitat era causa, conseqüència o fruit de les mateixes condicions genètiques que aquestes comorbilitats.
  • Ara, un estudi liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, ha identificat diferents canvis en l’estructura dels cromosomes que expliquen la tendència a desenvolupar obesitat juntament amb altres malalties.

Notícies relacionades