Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IrsiCaixa

@IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Descrit el primer cas de VIH resistent a totes les combinacions de tractaments antirretrovirals

Barcelona, 9 Juny 2020

  • La revista The Lancet Microbe publica un estudi, liderat per IrsiCaixa, que descriu el cas d’un home portador del VIH el virus del qual és resistent a tots els fàrmacs antirretrovirals orals en ús, excepte un.
  • Per a que el tractament sigui efectiu i durador, calen dos o tres medicaments que actuïn sobre diferents fases del cicle de replicació del virus, de manera que el treball destaca la necessitat de desenvolupar nous fàrmacs que funcionin per vies alternatives.
  • Encara que la identificació d’un cas aïllat no suposa necessàriament un risc per a la salut pública, els investigadors advoquen per la realització d’estudis de monitoratge per identificar i contenir la potencial aparició de virus panresistents.

Notícies relacionades