Tornar Tornar

Una segona onada de COVID-19 podria evitar-se si es mantenen les distàncies socials i l'ús de mascaretes

Barcelona, 22 Juny 2020

  • Mantenir el distanciament social i altres intervencions, com l’ús de mascaretes i la higiene de mans, podria eliminar la necessitat de futurs confinaments, segons un model realitzat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”.
  • Els resultats mostren clarament que la durada del primer confinament afectarà el moment i la magnitud de les onades posteriors, i que les estratègies de desconfinament gradual sempre resulten en un menor nombre d’infeccions i morts, en comparació amb processos de desconfinament molt ràpids.
  • A Espanya, on el desconfinament va ser ràpid per a la meitat de la població i gradual per a la resta, el comportament individual serà clau per reduir o evitar una segona onada. “Si aconseguim fer descendir la taxa de transmissió en un 30% mitjançant l’ús de mascaretes, higiene de mans i distanciament social, podem reduir considerablement la magnitud de la propera onada. Reduir la taxa de transmissió en un 50% podria evitar-la completament”, diu Xavier Rodó, cap del programa de Clima i Salut d’ISGlobalRodó.

Notícies relacionades