Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Fundació ”la Caixa”

Compartir-ho

Imprimir la notícia

El 64,1% de les persones que assisteixen als centres de gent gran a Catalunya senten soledat, segons un estudi de la Fundació ”la Caixa”

Barcelona, 23 Juliol 2020

  • L’informe La soledat en les persones grans, elaborat per la Fundació ”la Caixa”, determina que la taxa de prevalença de la soledat als centres de gent gran és del 68,5 %, del qual el 53,7 % correspon a soledat moderada; el 10,3 %, a soledat greu, i el 4,5 %, a soledat molt greu.
  • A Catalunya, un 64,1% de les persones que assisteixen als centres de gent gran senten soledat. Aquesta dada s’extreu d’una mostra de 4.450 persones que van als 192 centres propis i els adherits en conveni amb les administracions públiques.
  • La recerca posa en relleu la importància dels recursos emocionals a l’hora de reduir el sofriment que genera la soledat i destaca els beneficis d’una actitud més positiva i proactiva. Davant la crisi de la COVID-19, i amb dades derivades d’una recerca complementària, aquestes persones són les que han «resistit» millor el confinament.

Notícies relacionades

Inauguració del Cruyff Court Jordi Alba

És l’onzè dels quinze Cruyff Courts que la Fundació Cruyff inaugura a Catalunya, arran de la col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, la Fundació Barça i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

La Fundació Cruyff, la Fundació ”la Caixa” i la Fundació Barça inauguren el Cruyff Court  Jordi Alba a l’Hospitalet de Llobregat