Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Es revelen més detalls del cas Negrito, el primer gat infectat amb SARS-CoV-2 de l’Estat Espanyol

Barcelona, 21 Setembre 2020

  • L’equip de recerca en coronavirus de l’IRTA-CReSA juntament amb investigadors de l’IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Centre (BSC) i veterinàries de l’Hospital Veterinari Sant Mori publiquen a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) els resultats de les anàlisis posteriors a la necròpsia del gat positiu de COVID-19.
  • Les dades confirmen que tant en Negrito com un altre gat que convivia a la mateixa llar van patir una infecció aparentment asimptomàtica, però en cap dels dos animals el SARS-CoV-2 va agreujar la seva salut ni en va ser causa de mort.
  • L’estudi recolza la teoria que els gats es poden infectar per SARS-CoV-2 i generar una resposta immunitària eficaç contra el virus, però que no poden transmetre’l a les persones.

Notícies relacionades