Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Més del 10% de les persones amb infecció greu per SARS-CoV-2 té anticossos que boicotegen el seu propi sistema immunitari

Barcelona, 24 Setembre 2020

  • Detecten anticossos capaços de bloquejar una molècula clau en la defensa del nostre cos contra el coronavirus SARS-CoV-2 –anomenada interferó tipus 1 (IFN)–, un descobriment que podria explicar el 10% dels casos de COVID-19 greus.
  • La troballa ha sigut fruit d’un estudi realitzat per un consorci internacional (COVID Human Genetic Effort) que ha comptat amb la participació de gairebé 3000 persones, entre elles pacients de COVID-19 hospitalitzats per pneumònia greu, casos asimptomàtics i individus sans.
  • Els resultats tenen implicacions clíniques directes ja que permetran identificar aquelles persones amb risc de desenvolupar la malaltia greu i adaptar els tractaments a aquest perfil de pacients.

Notícies relacionades

25 anys fent recerca: una història entre pandèmies, de la sida a la COVID-19

Barcelona, 27 Novembre 2020

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat per la Fundació ”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, inaugurat l’any 1995 per fer front a la pandèmia de la sida, celebra els seus primers 25 anys convertit en un centre de referència internacional. L'1 de desembre és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

25 anys fent recerca: una història entre pandèmies, de la sida a la COVID-19