Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Més del 10% de les persones amb infecció greu per SARS-CoV-2 té anticossos que boicotegen el seu propi sistema immunitari

Barcelona, 24 Setembre 2020

  • Detecten anticossos capaços de bloquejar una molècula clau en la defensa del nostre cos contra el coronavirus SARS-CoV-2 –anomenada interferó tipus 1 (IFN)–, un descobriment que podria explicar el 10% dels casos de COVID-19 greus.
  • La troballa ha sigut fruit d’un estudi realitzat per un consorci internacional (COVID Human Genetic Effort) que ha comptat amb la participació de gairebé 3000 persones, entre elles pacients de COVID-19 hospitalitzats per pneumònia greu, casos asimptomàtics i individus sans.
  • Els resultats tenen implicacions clíniques directes ja que permetran identificar aquelles persones amb risc de desenvolupar la malaltia greu i adaptar els tractaments a aquest perfil de pacients.

Notícies relacionades