Tornar Tornar

L'activitat física al matí podria tenir més beneficis contra el càncer

Barcelona, 13 Octubre 2020

  • Una possible causa de càncer és la disrupció circadiària, el desajust entre factors ambientals com les hores de llum i la ingesta d’aliments amb els nostres ritmes circadians endògens.
  • Fins ara se sabia que l’activitat física regular durant tota la vida pot reduir el risc de càncer.
  • Aquest efecte protector podria ser més beneficiós quan l’activitat física es realitza al matí, segons un nou estudi coordinat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, juntament amb el Departament d’Epidemiologia de la Medical University of Vienna.

Notícies relacionades

Leucèmia, present i futur dels nous tractaments

Dos reconeguts experts internacionals en leucèmia, el Dr. Elías Campo, director de l’IDIBAPS, i la Dra. Biola Javierre, cap de grup de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, debatran sobre el present i el futur dels tractaments contra aquesta malaltia.

Leucèmia, present i futur dels nous tractaments