Tornar Tornar

Cap a on s’orienten les noves teràpies contra el càncer?, a debat amb María Blasco i Josep Tabernero

Madrid, 19 Octubre 2020

  • La ciència ha aconseguit que el càncer ja no sigui obligatòriament sinònim de malaltia mortal, però l’esperança de vida varia en funció de cada cas i de cada tipus de càncer. Els avenços en genòmica, reprogramació cel·lular, fàrmacs diana i immunoteràpia han obert nous camins cap a la cura del càncer, i també la perspectiva que en un futur pugui ser tractat com una malaltia crònica controlada.
  • Però, cap a on s’orienta actualment la investigació en noves teràpies contra el càncer més eficaces i amb menys efectes secundaris per als pacients? Quines són les novetats més rellevants en nous tipus de tractaments? Totes aquestes i altres preguntes trobaran resposta amb la Dra. Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques de Madrid, i el Dr. Tabernero, director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia de Barcelona. Moderarà el debat Patricia Fernández de Lis, periodista especialitzada en temes de ciència i directora de Materia.
  • Fomentar l’interès per la ciència en la societat i sensibilitzar l’opinió pública sobre el valor que té la recerca i la seva contribució per millorar el benestar de les persones són els objectius principals del cicle Debats d’Avantguarda. Una societat ben informada prendrà millors decisions sobre qüestions clau.

Notícies relacionades

25 anys fent recerca: una història entre pandèmies, de la sida a la COVID-19

Barcelona, 27 Novembre 2020

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat per la Fundació ”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, inaugurat l’any 1995 per fer front a la pandèmia de la sida, celebra els seus primers 25 anys convertit en un centre de referència internacional. L'1 de desembre és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

25 anys fent recerca: una història entre pandèmies, de la sida a la COVID-19