Tornar Tornar

CaixaForum Girona es rendeix a la representació de les emocions en la història de l’art

Girona, 20 Octubre 2020

  • Poètiques de l’emoció recorre diverses maneres de representar les emocions en l’art a partir d’obres d’èpoques i contextos diversos, incidint en peces contemporànies i en les similituds entre diferents gèneres i períodes.
  •  Alegria, por, pena ràbia. Les emocions són una part fonamental de la nostra experiència i determinen en gran part les decisions que prenem individualment o col·lectivament. Per això, la representació dels afectes ha estat un motiu recurrent al llarg de la història de l’art.
  • El nucli de la mostra el formen peces contemporànies —amb una representació significativa de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani— en relació amb obres d’altres èpoques i contextos diversos. La mostra, comissariada per Érika Goyarrola i organitzada i produïda per la Fundació ”la Caixa”, presenta un total de 43 obres que recorren els últims cinc-cents anys de la història de l’art.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva