Tornar Tornar

S’inicien els primers projectes amb SARS-CoV-2 en miniòrgans humans dissenyats al laboratori

Badalona, 4 Novembre 2020

  • El Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB), de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), passa a ser el segon centre de Catalunya on s’està treballant amb virus SARS-CoV-2 obtinguts directament de pacients. Fins el moment, la tendència era treballar amb virus artificials només capaços d’infectar un cop.
  • Personal investigador d’IrsiCaixa i l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) començarà a treballar amb aquests virus al CMCiB per tal d’estudiar la infecció en organoids, miniòrgans humans dissenyats al laboratori que simularan el pulmó i cervell humà.
  • Els organoids ja s’utilitzen en recerca i aplicar-los ara també a la investigació de la COVID-19 permetrà entendre millor la infecció pel SARS-CoV-2 i la capacitat de diversos fàrmacs d’eliminar el virus en aquests teixits.

Notícies relacionades