Tornar Tornar

Identifiquen nous marcadors de la proteïna tau per detectar la fase preclínica de la malaltia d’Alzheimer

Barcelona, 10 Novembre 2020

  • Un equip internacional d’investigadors, liderats al Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC) i amb l’impuls de la Fundació ”la Caixa”, ha descobert que una sèrie de biomarcadors recentment descrits per detectar la fase més avançada de l’Alzheimer, també poden detectar la fase preclínica de la malaltia en el líquid cefalorraquidi i en sang.
  • Els resultats apunten cap al potencial paper de la proteïna tau com a diana terapèutica per a la prevenció de la demència associada a Alzheimer, i permetran millorar la selecció de participants en assajos clínics de la malaltia.

Notícies relacionades

25 anys fent recerca: una història entre pandèmies, de la sida a la COVID-19

Barcelona, 27 Novembre 2020

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat per la Fundació ”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, inaugurat l’any 1995 per fer front a la pandèmia de la sida, celebra els seus primers 25 anys convertit en un centre de referència internacional. L'1 de desembre és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

25 anys fent recerca: una història entre pandèmies, de la sida a la COVID-19