Tornar Tornar

La Fundació ”la Caixa” redobla els esforços en la lluita contra la pneumònia durant la pandèmia de la COVID-19

Madrid, 11 Novembre 2020

  • La pneumònia és la causa principal de mortalitat infantil, malgrat que hi ha una vacuna des de fa dècades. L’any passat, aquesta malaltia va provocar la mort de 800.000 infants, o, el que és el mateix, va morir 1 infant cada 39 segons. L’emergència sanitària derivada de la pandèmia de la COVID-19 posa en risc els programes de vacunació i l’accés al sistema de salut, i augmenta les probabilitats de sumar nous brots a l’actual.
  • La Fundació ”la Caixa” fa més de deu anys que contribueix a enfortir els sistemes de salut als països amb els ingressos més baixos, a través de l’Aliança per a la Vacunació Infantil, juntament amb Gavi, the Vaccine Alliance, en col·laboració amb la Fundació Bill i Melinda Gates, i amb l’Institut de Salut Global (ISGlobal); i, des del 2015, a través del programa d’Ajuda al Diagnòstic d’Infeccions Respiratòries Agudes (ARIDA, de l’anglès Acute Respiratory Infection Diagnostic Aid), impulsat juntament amb l’UNICEF.
  • «Ara, més que mai, el paper de la cooperació internacional és fonamental per frenar l’expansió de la pandèmia i nous brots. En paral·lel al desenvolupament de la vacuna contra la COVID-19, no podem oblidar que hi continua havent malalties curables com la pneumònia que afecten milers de persones, i especialment els infants», ha destacat Antoni Vila, director general de la Fundació ”la Caixa”, en vigílies del Dia Mundial Contra la Pneumònia.

Notícies relacionades