Tornar Tornar

Mercè Boada i Arcadi Navarro debaten sobre com es pot prevenir l’Alzheimer, un repte científic i social actual

Barcelona, 16 Novembre 2020

  • Més de 35 milions de persones al món tenen Alzheimer, una xifra que podria augmentar fins a assolir els 100 milions en menys de 50 anys, segons l’Organització Mundial de la Salut i el World Alzheimer Report 2018.
  • Des que es va descobrir aquesta malaltia no s’han produït avenços terapèutics significatius. Tanmateix, se sap que entre l’inici de les lesions al cervell i l’aparició de la malaltia poden passar 20 anys, per la qual cosa es busquen medicaments per prevenir l’aparició de la malaltia o tractar-la en estadis molt primerencs.
  • Fins ara, han fracassat més de 200 fàrmacs a tot el món. Actualment no es disposa de cap fàrmac que sigui capaç de reduir el declivi cognitiu. En aquest sentit, el medicament aducanumab, que podria donar alguna esperança i que ara mateix s’està avaluant per part de l’agència americana del medicament, sembla que genera certs dubtes.

Notícies relacionades

25 anys fent recerca: una història entre pandèmies, de la sida a la COVID-19

Barcelona, 27 Novembre 2020

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat per la Fundació ”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, inaugurat l’any 1995 per fer front a la pandèmia de la sida, celebra els seus primers 25 anys convertit en un centre de referència internacional. L'1 de desembre és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

25 anys fent recerca: una història entre pandèmies, de la sida a la COVID-19