Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Els anticossos protectors contra la COVID-19 es mantenen durant un mínim de sis mesos

Barcelona, 18 Desembre 2020

  • Un nou estudi liderat per IrsiCaixa demostra que els nivells d’anticossos neutralitzants, és a dir, amb efecte protector contra el SARS-CoV-2, es mantenen al llarg dels sis mesos que ha durat l’estudi, tant en els pacients lleus i asimptomàtics com en els que han passat la malaltia de manera greu.
  • L’article assenyala que la producció d’aquests anticossos és més elevada en els casos greus de COVID-19 que en els lleus i asimptomàtics, i remarca la importància, en aquests últims, de mecanismes del sistema immunitari alternatius als anticossos, com les cèl·lules T, per fer front al SARS-CoV-2.
  • El personal investigador apunta que encara cal estudiar quins nivells mínims d’anticossos són necessaris per combatre el SARS-CoV-2 però que els resultats d’aquest estudi plantegen un escenari optimista pel que fa a la immunitat a llarg termini.

Notícies relacionades