Tornar Tornar

Sense petons ni abraçades: CaixaForum analitza la desaparició dels rituals socials per la pandèmia

Barcelona, 30 Desembre 2020

  • L’escriptora Nora Catelli reflexiona, juntament amb l’antropòleg Manuel Delgado i amb la complicitat de la periodista Milagros Pérez Oliva, en el col·loqui Què perdem quan no podem celebrar els ritus socials?, emmarcat en el cicle de converses Fora d’eix. Desplaçaments d’una pandèmia, organitzat per la Fundació ”la Caixa”.
  • La COVID-19 ha alterat els nostres hàbits, i bona part de les nostres interaccions socials es produeixen ara des d’una pantalla. En aquesta trobada, els pensadores debaten sobre quin impacte té en la societat aquesta nova forma de comunicar-nos i com es poden veure afectades celebracions com el Nadal o comiats com els funerals sense els rituals habituals.
  • Els rituals formen part de la nostra vida quotidiana i es converteixen en una forma d’assegurar-nos la condició humana. Per això, quan els ciutadans van veure suspesa la seva vida social, van buscar nous rituals, com per exemple sortir a aplaudir al balcó amb la complicitat veïnal i tecnològica.

Notícies relacionades