Tornar Tornar

Dones en ciència, superant estereotips i desigualtats

Madrid, 9 Febrer 2021

  • Avui dia, hi ha moltes dones que dirigeixen projectes de recerca innovadors. Però encara queda molt camí per recórrer per arribar a la igualtat en el terreny científic, liderat per homes.
  • Les xifres parlen per si mateixes. Per posar-ne alguns exemples, les dones representen menys del 30 % dels investigadors de tot el món. A Espanya, ocupen el 25 % de les places catedràtiques d’universitat i constitueixen el 28 % dels professionals que desenvolupen la seva carrera en sectors d’alta i mitjana alta tecnologia.
  • L’ Àrea de Recerca i Salut de la Fundació ”la Caixa” fa més de 10 anys que aposta per la paritat en els seus projectes i convocatòries d’excel·lència científica. Dels 2.472 investigadors que participen en els projectes que reben ajuts a la recerca i la innovació, el 52,3 % són dones.

Notícies relacionades