Tornar Tornar

CaixaForum Madrid descobreix l’arquitectura industrial de Jean Prouvé

Madrid, 4 Març 2021

  • L’exposició L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura / Indústria / Mobiliari és una retrospectiva que repassa l’obra de l’industrial i dissenyador de mobiliari francès que, a mitjan segle xx, va revolucionar les tècniques de construcció amb elements prefabricats. Prouvé, considerat un dels innovadors del segle xx, va impulsar una arquitectura assequible i de qualitat destinada al màxim nombre possible de persones. Els seus mobles es van caracteritzar per la resistència, la senzillesa i la lleugeresa.
  • A la mostra s’hi exhibeixen unes 235 peces, entre maquetes, plànols, fotografies, dibuixos, mobiliari i documents, procedents de les col·leccions d’arquitectura i disseny del Centre Pompidou de París, que hi van ingressar majoritàriament gràcies a una donació de la família del creador.
  • El recorregut destaca com Jean Prouvé, que va començar la seva carrera com a ferrer artesà, es va convertir en un «industrial» versàtil i polifacètic, capaç de projectar des de cases prefabricades, mercats i estacions de servei, fins a mobiliari de tota mena, amb una marcada consciència social.

Notícies relacionades