Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Tant els anticossos generats per la vacuna com per la infecció bloquegen la variant del SARS-CoV-2 descrita a Anglaterra

Barcelona, 8 Març 2021

  • Un estudi liderat per IrsiCaixa demostra que les persones que han passat la infecció pel SARS-CoV-2 i les que han rebut dues dosis de la vacuna de Pfizer/BioNTech generen anticossos amb capacitat de bloquejar tant el virus original com la variant descrita a Anglaterra.
  • Els anticossos de les persones que van passar la infecció durant la primera onada i que, per tant, es van infectar amb la variant original, evolucionen i esdevenen més protectors contra la variant britànica sis mesos després de la infecció.
  • Des d’IrsiCaixa s’estan desenvolupant virus al laboratori que continguin les mutacions de totes les variants per poder fer un seguiment de la immunitat contra el SARS-CoV-2, un estudi imprescindible per poder entendre l’evolució de la pandèmia, avaluar la opció de revacunar i prendre les mesures de prevenció corresponents.

Notícies relacionades