Tornar Tornar

Investigadors europeus milloren la sensibilitat del diagnòstic de les fases inicials de l’Alzheimer

Barcelona, 11 Març 2021

  • Un equip d’investigadors del consorci de neuroimatge AMYPAD ha demostrat que el sistema de lectura que s’utilitza a la pràctica clínica per avaluar imatges per Tomografia d’Emissió de Positrons d’amiloide és sensible per detectar les fases més incipients de la malaltia d’Alzheimer, i suggereix un mètode per classificar l’extensió de la patologia al cervell.
  • L’estudi ha estat liderat al centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall, el Barcelonabeta Brain Research Center, i s’ha realitzat amb participants sense alteracions cognitives de l’Estudi Alfa, impulsat per la Fundació ”la Caixa”, i amb persones amb problemes cognitius, provinents del Dutch Flutemetamol study de l’Amsterdam Dementia Cohort, cobrint així tot l’espectre de la malaltia.
  • La investigació permetrà una classificació més precisa i en línia amb el mètode quantitatiu que es fa servir en l’àmbit de la recerca, i millorar la selecció de participants per provar tractaments contra l’Alzheimer.

Notícies relacionades